A doua Mona Lisa poate fi văzută la Palatul Montecitorio

A doua Mona Lisa, zisă și Gioconda Torlonia, (după proprietatea unde a fost descoperită) și găsită la Roma, după cum am arătat într-un articol anterior, va fi expusă, în cadrul unei expoziții de pictură, publicului larg, începând din această lună, martie.

Toți restauratorii și cunoscătorii într-ale artei au crezut, întâi, că tabloul constituie o copie neînsemnată a originalului de la Luvru. Și nu i-au prea dat atenție. Dar, examinările profunde și analizele în infraroșu din ultimii trei ani au arătat că, de fapt, pictura care o înfățișează pe Mona Lisa este o lucrare originală, realizată, cel mai probabil, de Leonardo Da Vinci, nici măcar de ucenicii acestuia. A doua Mona Lisa, geamăna, practic, a celei de la Luvru, este expusă în camera Aldo Moro (fosta Sala Galbenă) a palatului Montecitorio.

De precizat că Palatul Montecitorio din Roma este, totodată, sediul Camerei Deputatilor din Italia și are foarte mulți vizitatori, peste 200.000, pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...