A doua tranşă de vaccin Moderna ajunge în România. Când va începe administarea acestora

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că a doua tranşă de vaccin Moderna, de 21.600 doze, soseşte astăzi în ţară.

”Cea de a doua tranşă, de 21.600 doze de vaccin Moderna, va ajunge mâine la Institutul Naţional de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „CANTACUZINO”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale şi de vaccinare”, conform CNCAV.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE, Pfizer și Moderna, sunt foarte asemănătoare.

Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager.   

Prima tranşă de vaccin Moderna, de 14.000 de doze, a fost adusă în ţară în 12 ianuarie, tot pe cale terestră, dar nu s-a folosit până acum nicio doză dintre acestea. CNCAV a anunţat că din 1 februarie va începe administrarea vaccinului.

Până acum, România a vaccinat aproape 650.000 de persoane, toate cu vaccinul de la Pfizer/BioNTech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

SIE caută colegi noi! Campanie de recrutare a celui mai secret...

Serviciul de Informații Externe (SIE) este unul cu o muncă foarte interesantă, dar și ascunsă ochilor publicului larg. Foarte rar și-a căutat angajați prin...

Ce riscă olandezul cu 500 de copii în toată lumea

Olandezii sunt șocați de-a dreptul, după ce un conațional a reușit performanța să devină tatăl a cel puțin 550 de copii, atât în Olanda,...