A fost Abramovici casierul președintelui Rusiei? „Oamenii lui Putin”, cartea care dă fiori

De ce nu vrea Roman Abramovici să se publice cartea „Oamenii lui Putin”? Din mai multe motive…Anul trecut, miliardarul rus, acum fost proprietar al Clubului de fotbal Chelsea, a dat în judecată filiala australiană a editurii HarperCollins, cea „responsabilă” cu cartea, după cum a anunța publicația Australian Financial Review.

Informația a fost confirmată, la momentul respectiv, de purtătorul de cuvânt al omului de afaceri, potrivit RBK. Plângerea împotriva editurii HarperCollins Australia vizează publicarea și difuzarea cărții „Oamenii lui Putin”, scrisă de fostul corespondent al cotidianului Financial Times la Moscova, Catherine Belton. Potrivit plângerii, cartea în cauză cuprinde opt acuzații calomnioase. Printre altele se afirmă că Abramovici ar fi avut o relație de corupție cu președintele Rusie. Și ar fi acționat la ordinele acestuia. În plus, ar fi fost ”casierul” și păstrătorul lui de bani.

În document se mai spune, de asemenea, că, astfel, este discreditată inclusiv relația lui Abramovici cu fostul președinte al Rusiei, Boris Elțîn. Gurile rele afirmă că această carte ar putea conține îndeajuns de multe lucruri pentru a-i da fiori oligarhului.

O indicație secretă?

În carte se afirmă, cu referire la fostul bancher Serghei Pugaciov, că Abramovici ar fi cumpărat Clubul de fotbal Chelsea la ”indicația secretă a lui Putin”. Scopul achiziției ar fi fost acela de a ”pătrunde în elita britanică, de a o manipula și corupe cu intenția de a răspândi influența Rusiei în Marea Britanie și în FIFA”. De asemenea, tot în carte se mai spune că, omul de afaceri ”s-ar fi mutat la New York, tot la ordinul lui Putin, pentru a întâri influența asupra familiei fostului președinte al SUA, Donald Trump în numele Kremlinului”.

Un grup de foști ofițeri

Cartea ”Oamenii lui Putin: Cum a recuperat KGB-ul Rusia și a trecut apoi în ofensivă asupra Occidentului”, a apărut în iunie 2020. Autorul ei, Catherine Belton, fost corespondent al cotidianului Financial Times, a trăit 16 ani în Rusia. În carte se susține că un grup de foști ofițeri KGB și responsabili ai instituțiilor de forță, toți apropiați de Putin, au pus mâna pe principalele companii și instituții ale statului rus. Sunt folosite surse, în marea lor majoritate anonime, de la Kremlin, diplomați, angajați ai serviciilor de informații, procurori, oligarhi, oameni din lumea interlopă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...