A fost arestat unul principalii lideri ai ‘Ndrangheta

Domenico Paviglianiti, unul din fugarii cei mai căutaţi ai Italiei, a fost arestat în plină zi pe o stradă din capitala spaniolă, într-o operaţiune comună cu carabinierii italieni. Poliţia a făcut publică filmarea arestării.

Paviglianiti avea asupra sa documente portugheze false, şase telefoane mobile şi aproape 6000 de euro cash.În 2005, italianul acum în vârstă de 60 de ani a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crimă, după ce a fost arestat tot în Spania, în 1996, şi extrădat în Italia în 1999.

În 2019, a fost eliberat în legătură cu un viciu de procedură, după peste 20 de ani petrecuţi după gratii, dar autorităţile din Italia au emis un nou mandat de arestare împotriva lui, după ce justiţia a anulat punerea sa în libertate. Paviglianiti a plecat în Spania după eliberare, iar poliţia i-a dat de urmă localizând o parte din familia mafiotului la Barcelona, unde se refugiase pentru câteva luni, înainte de a se instala la Madrid.

Considerat de anchetatori „unul din principalii responsabili ai crimei organizate din Calabria”, potrivit poliţiei, Paviglianiti a fost supranumit „boss-ul boşilor” de media italiene pentru rolul său în crime comise în anii 1980 şi 1990, mai ales în timpul unui război între clanurile din ‘Ndrangheta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...