A fost realizată cea mai mare captură de droguri din Brazilia

Poliţia din Brazilia a confiscat 33,3 tone de marijuana, cea mai mare captură de droguri din ţară.

Pachetele cu droguri au fost găsite într-un camion în apropiere de Maracaju, în statul Mato Grosso do Sul, aflat la graniţa cu Paraguay şi Bolivia. Valoarea drogurilor a fost estimată la 50 de milioane de reali (9 milioane de dolari). Două persoane au fost arestate în Brazilia.

Conform agenției dpa, originea şi destinaţia drogurilor nu sunt cunoscute, însă Paraguay este considerat unul dintre cei mai mari producători de marijuana din America Latină. Majoritatea drogurilor sunt introduse în Brazilia, Uruguay şi Argentina.

Pe de altă parte, Aproape două tone de cocaină au ajuns anul trecut pe plajele noastre de la Marea Neagră într-o spectaculoasă operațiune de trafic de droguri. Imediat a început o cursă contracronometru pentru recuperarea mărfii între polițiștii români și traficanți. Cocaina plecase din Brazilia de la un mare traficant sud-american care negociase cu sindicatele de crimă organizată din Balcani. Conform procurorilor DIICOT, din Brazilia au plecat trei tone, dar 300 de kilograme au rămas în Turcia, în timp ce restul au fost aruncate pe țărmul românesc. De atunci, autoritățile au recuperat, în etape, 1,8 tone de cocaină și au trimis în judecată 14 persoane implicate în afacere.

La începutul lunii aprilie 2019, știrea că zeci de kilograme de droguri au fost aduse de valurile Mării Negre la mal a făcut înconjurul lumii. Poliția și membrii unui clan interlop au declanșat o operațiune masivă de recuperare a cocainei eșuate în mare. Autoritățile au recuperat în cele din urmă aproape 1,8 tone de cocaină cu o puritate între 77% și 90%. Documente judiciare care au circulat prin instanțele din România, consultate de reporterii RISE Project, explică cum un transport mare de droguri din America de Sud s-a împrăștiat pe malurile Mării Negre. Informațiile colectate de polițiști ne introduc în lumea ascunsă a traficului internațional de cocaină.Decembrie 2018 Sao – Paulo. Un cunoscut traficant de droguri care locuiește în Brazilia a organizat o întâlnire strategică cu asociații și colaboratorii săi. Scopul? Urmau să exporte trei tone de cocaină din America de Sud și în Europa. Drogurile erau adunate în mare parte din Columbia, dar și din regiunea Amazonas a Braziliei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...