A început distribuirea pensiilor pe luna mai! Anunțul Poștei Române

Publicat: 27 apr. 2024, 13:38, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
A început distribuirea pensiilor pe luna mai! Anunțul Poștei Române

Compania Naţională ,,Poşta Română” a anunțat că a început deja distribuirea pensiilor pentru luna mai. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunța că pensiile vor fi livrate în perioada 2-3 mai, însă Poșta Română a constatat că banii au intrat deja în conturi, așa că a început să-i distribuie pensionarilor români!

Așadar, a început distribuirea pensiilor de stat aferente lunii mai. Guvernul a decis ca pensionarii să primească pensia anticipat, ținând cont de faptul că Paștele pică anul acesta pe data de 5 mai. Chiar dacă ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunța că pensiile vor fi livrate în perioada 2-3 mai, Poșta Română a constatat că banii au intrat deja în conturi, așa că s-a trecut imediat la plățile către pensionari.

A început distribuirea pensiilor pe luna mai

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, este virată către Compania Naţională ,,Poşta Română” suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat, precizează compania.

”Compania Naţională ,,Poşta Română” a început astăzi distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paşte. Astfel, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca distribuirea drepturilor sociale (pensii) să fie realizată în cel mai scurt timp”, anunţă duminică Poşta Română.

”Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerului Finanţelor, Casei Naţionale de Pensii, cât şi al partenerilor noştri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poştaşi, începând de astăzi. Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme,  ca să  se poată bucura, aşa cum este normal, de sărbătorile de Paşte în linişte, alături de familie şi cei dragi”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale ”Poşta Română”. Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9.331.399 de lei.