A început întâlnirea dintre liderii PSD și PNL / Vasile Dîncu: Dacă vor face un efort şi peneliştii, se poate guverna

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu a declarat, joi, la Parlament, înainte de întâlnirea PNL-PSD, pentru negocierea unei majorităţi parlamentare, că PSD-ul ar trebui să dea premierul şi a menţionat că se poate guverna în această formulă, dacă şi ”peneliştii fac un efort”.

 Întâlnirea dintre liderii PNL și PSD a început la ora 16.00, la Salonul Spaniol din Camera Deputaţilor. Din delegaţia PSD fac parte preşedintele Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea. Vasile Dîncu a precizat că la întâlnirea cu cei de la PNL se va discuta despre chestiuni de compatibilitate, generale, care ţin de programul de guvernare şi a arătat că formaţiunea trebuie să dea premierul. Întrebat dacă PSD ar trebui să guverneze cu PNL, Dîncu a spus că, „dacă vor face un efort şi peneliştii, se poate guverna”. Dîncu nu a dorit să comenteze nici varianta în care nu va fi nominalizat un premier de la PSD. ”Este e o chestiune de negociere, nu este un proiect pe care să îl faci înainte”. Despre afirmaţiile anterioare potrivit cărora PSD nu ar trebui să vină cu o propunere de premier, el a spus că afirmaţia sa a fost făcută în condiţiile din acel moment, când era vorba de o guvernare minoritară. ”S-a schimbat de atunci situaţia, s-a schimbat aritmetica parlamentară, PNL a pierdut voturi”, a spus el.

Ciolacu: ”PSD va merge cu propunere de premier la Cotroceni

Marcel Ciolacu a declarat, joi, că PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier. Liderul social-democrat nu a spus însă foarte clar dacă va accepta să intre la guvernare cu un premier din partea PNL. „O să mergem cu programul de guvernare, cu măsurile pe care considerăm noi că trebuiesc luate urgent şi chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie. Considerăm că românii s-au săturat de clasa politică, fără să aibă nicio soluţie până în acest moment. Noi vom merge cu propunere de premier la Cotroceni. Aşa este constituţional”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...