A început votul online pentru noul președinte USR PLUS. Cei trei candidați sunt: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău

Publicat: 15 sept. 2021, 11:14, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori
A început votul online pentru noul președinte USR PLUS. Cei trei candidați sunt: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău

S-a dat startul votului în USR PLUS, pentru noul președinte. Opțiunile se exprimă online, prin intermediul unei platformei securizate. Dacă niciunul dintre candidați nu obține peste 50% din voturi în primul tur, se va merge în turul al doilea. Trei competitori își dispută conducerea partidului: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Dărău.

Votul pentru primul tur a început astăzi, 15 septembrie, ora 10:00 și se va încheia pe 22 septembrie, tot la ora 10:00. Aproximativ 50.000 de membri vor vota noul președinte USR PLUS. În cazul în care nu se decide noul lider al partidului, urmează turul al doilea. Îentru acesta, votul se va desfășura în perioada 23 septembrie, ora 10:00 am – 30 septembrie, ora 10:00 am.

Votul online, validat în congresul din octombrie

Rezultatul votului online va fi validat de congresul USR PLUS, care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo, în București. Tot atunci, delegați ai filialelor din toată țara vor alege și membrii Biroul Național al USR PLUS care asigură conducerea executivă a partidului alături de președinte. 

Trei candidați pentru USR PLUS: Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău

În luna mai 2021, USR și PLUS au fuzionat. Asta, după ce în ultimii ani cele două partide conduse de Dan Barna și Dacian Cioloș au participat ca o alianță la toate scrutinele electorale: alegeri europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare.

În prezent, conducerea partidului este asigurată de cei doi copreședinți Dan Barna și Dacian Cioloș și de Biroul Național Reunit, format din liderii liderii USR PLUS.

Partidul este reprezentat de 8 europarlamentari și respectiv, 80 de parlamentari. La alegerile locale din 2020, USR PLUS a câștigat primăriile marilor orașe din țară – Timișoara, Alba Iulia, Brașov, Bacău, sectoarele 1 și 2 din București, Câmpulung Muscel. A obținut și peste 1200 de mandate în consilii locale și peste 100 de mandate în Consilii Județene.