Dacian Cioloş va renunţa la preşedinţia grupului Renew, dacă va câştiga alegerile pentru conducerea USR PLUS

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat vineri că, în cazul în care va câştiga alegerile pentru preşedinţia partidului, va renunţa la conducerea grupului Renew Europe.

Precizările au fost făcute în cadrul unei dezbateri, organizate la Cluj, între cei trei candidaţi la conducerea USR PLUS: Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irineu Darău.

În momentul de faţă, în Parlamentul European, ceea ce îmi ia foarte mult timp este faptul că sunt liderul unui grup politic, celui de-al treilea grup politic. Sunt perfect conştient că, dacă voi fi ales preşedintele acestui partid, trebuie să îmi dedic timp pentru asta şi în mod clar voi renunţa la preşedinţia grupului europarlamentar de acolo, pentru că nu o să pot să le fac pe amândouă. Activitatea asta de preşedinte al partidului este o responsabilitate executivă full time„, a spus el.

Cioloş a menţionat că mandatul său de lider al grupului Renew este valabil până la finele acestui an, având în vedere că în fiecare grup europarlamentar se organizează alegeri o dată la doi ani şi jumătate.

Faptul că eu nu aş mai fi lider de grup nu va influenţa cu nimic calitatea acţiunilor politice ale celorlalţi colegi din delegaţia USR PLUS care au deja acolo poziţii consolidate. (…) Fiecare în parte şi-a consolidat acolo o poziţie, nu pentru că am fost eu lider de grup, ci pentru că sunt ei competenţi şi pentru că au dovedit ei calităţi politice care vor face ca în continuare delegaţia noastră să fie reprezentată. Deci vă garantez că nu vom pierde nimic”, a spus Cioloş. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...