A intrat oare și România sub umbrela HAARP?

În ultimii ani s-au observat diferențe mari de temperatură dintre zi și noapte chiar de de 20-25 de grade, dar și de la o zi la alta, precum și o serie inundații din… senin. În schimb, zăpada a devenit cam o amintire.

Dar, zilnic suntem bombardați de avertizări meteo care mai de care mai alarmiste. Ba e cod portocaliu sau roșu de precipitații, ba există pericol de inundații, iar, mai nou, chiar cod roșu de caniculă. Cel mai elocvent ultim exemplu de capriciu al naturii este tornada care s-a abătut zilele trecute asupra Craiovei, unde nivelul de precipitații a depășit cu mult 25 litri/mp, fapt pentru care multe străzi și bulevarde au fost transformate ad-hoc în lacuri și bazine unde mașinile pluteau ca bărcile.

Urgia a venit din senin, iar avertizarea RO Alert a sosit după terminarea precipitațiilor. Nimeni nu își explică de ce s-au revărsat norii asupra Craiovei. La aceste ciudățenii ale naturii se mai adaugă și creștere an de an a numărului de mișcări seismice de intensitate mică și medie care au zguduit zona Vrancea și chiar anumite regiuni din România.

Ce se întâmplă de natura a ajuns atât de furioasă și se dezlănțuie brusc, din senin, adică când nu te aștepți?

O serie de informații publicate în presă și pe internet avansează ipoteza existenței pe teritoriul României a unui sistem de tip HAARP, asemănător cu cel al americanilor, activat în 2010 în localitatea Corbu din Dobrogea.  

Sistemul HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) al Statelor Unite, care funcționează din anii 1990 la stația de cercetare de la Gakona-Alaska, este cea poate cea mai puternică dintre cele trei instalații de cercetare ionosferică din lume. El utilizează sute de emițătoare și antene de înaltă frecvență pentru a testa straturile de deasupra atmosferei, care se întind între 80 și 965 de kilometri deasupra suprafeței terestre.

De-a lungul anilor, sistemul secret HAARP a fost destul de controversat, iar teoriile conspirațiilor au susținut de multe ori că el „a fost responsabil pentru producerea cutremurului uriaș și a tsunami-ului din Japonia, în 2011, a tornadei Moore din Oklahoma, în 2013, cât și a altor dezastre naturale”, conform Live Science.

Dar nu au fost prezentate dovezi concrete, ci doar ipoteze bazate pe anumite observații și eventual cercetări discrete. Acest program al SUA a intrat și în atenția Parlamentului European, în 2015, când interpelările au ridicat probleme foarte serioase în privința proiectului secret. S-a întrebat atunci dacă HAARP este o armă, care sunt obiectivele sale și ce capacității are.

La noi, se speculează faptul că acest sistem de 40 de antene dispuse pe două rânduri de la Corbu, amplasat de armata americană sub pretextul testării scutului anti-rachetă, ar sta la baza reactivării zonei seismice din zona Mării Negre. Mai mult, după intrarea în funcțiune a instalației de la Corbu, în august 2010, seismologii români au devenit tot mai alarmați cu privire la activitatea faliei de la Vrancea, dar, atenție, a faliei din Dobrogea de la Sabla, dar și a faptului că se înregistrează seisme în Marea Neagră.

Oare schimbările climatice bruște de la noi, furtunile sau inundații din senin au vreo legătură cu sistemul HAARP de la Corbu? Poate totuși Ministerul Apărării Naționale va da un răspuns în acest sens ca să știm de ce stihiile naturii fac ravagii, din senin, în țara noastră?

1 COMENTARIU

  1. Nu credeti ca voi desteptii secolului… ati stat prea mult cu mana intinsa, fie la plesneala, fie la cersit in fata lui Dumnezeu… fara ca voi desteptii lumii sa miscati vreun deget?
    Priveste catre al tau popor, te oglindeste, iti vine sa ii plangi de mila ? O tara si un popor fara un viitor ?
    Azi! Tu mare scrib al romanilor intri cu mare tupeu in zona crepusculare a umbrelei HAARP? Interesanta miscare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...