A murit arhitectul care a creat clădirea CEDO și Centre Pompidou din Paris

Arhitectul britanic Richard Rogers care, împreună cu Renzo Piano, a creat Centrul Georges Pompidou din Paris, a murit sâmbătă seara, potrivit presei, informează duminică AFP.

Câştigător al premiului Pritzker în 2007, Richard Rogers, în vârstă de 88 de ani,„a murit liniștit”, a declarat Matthew Freud, preşedintele şi fondatorul agenţiei de comunicare Freuds, pentru agenţia de presă britanică PA.

Potrivit New York Times, fiul său, Roo Rogers, a confirmat decesul a cărui cauză nu a fost precizată.

Născut la Florenţa în pe 23 iulie 1933, a fugit din Italia lui Mussolini împreună cu familia şi s-a stabilit la Londra.

Richard Rogers este unul dintre pionierii mişcării „high-tech”, care se remarcă prin structurile sale din sticlă, oţel şi ţevi vizibile.

În afară de Centrul Pompidou din inima Parisului, pe care l-a creat în 1971 împreună cu prietenul său Renzo Piano, a proiectat sediul companiei de asigurări Lloyd’s, un OZN arhitectural inaugurat în 1986 în City-ul londonez.

A creat, de asemenea, clădirea Curţii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg, birourile din Berlin din Potsdamer Platz, un terminal al Aeroportului Internaţional Barajas din Madrid, Three World Trade Center din New York, precum şi Millennium Dome.

Devenit Lord Rogers de Riverside, arhitectul a ocupat din 1996 un loc în Camera Lorzilor, camera superioară a parlamentului britanic, în rândurile laburiştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...