A murit cel care a introdus „casual chic” în moda masculină: Cine a fost Nino Cerruti

Celebrul stilist italian Nino Cerruti a decedat la vârsta de 91 de ani, după cum a transmis sâmbătă seara AFP, confirmând anunţul anterior din presa italiană. Cerruti a încetat din viaţă într-un spital din Vercelli, din Piemont (nord-vestul Italiei), unde se afla pentru o operaţie la şold, potrivit Corriere della Sera.

S-a dus un uriaş dintre antreprenorii italieni”, a reacţionat ministrul adjunct al dezvoltării economice, Gilberto Pichetto. Nino Cerruti a fost cel care introdus „casual chic” în moda masculină high-end. În 1967, Nino Cerruti este primul designer care a lansat la Paris propria sa etichetă de pręt-a-porter de înaltă calitate pentru bărbaţi.

A avea stil înseamnă a combina cultura cu arta„, spunea Nino Cerruti, un maestru care evita rafinamentul cu orice preţ. Născut la 25 septembrie 1930 la Biella, el s-a văzut constrâns să-şi abandoneze studiile de filosofie la vârsta de 20 de ani, după decesul tatălui său Silvio, pentru a prelua fabrica textilă de familie, renunţând astfel la visul de a deveni jurnalist.

Povestea lui merge mai departe

În anii 60, Cerruti s-a întâlnit cu „un anume” Giorgio Armani, cu patru ani mai mic, şi l-a angajat ca designer pentru vestimentaţia masculină. Tandemul, care a marcat profund lumea modei, s-a separat un deceniu mai târziu, după decizia lui Armani de a-şi fonda propria casă de modă în 1975. Nino Cerruti a fost de asemenea designer oficial al echipei Ferrari în concursurile de Formula 1, aminteşte AFP. ”

Chiar dacă s-a stins din viață, povestea lui merge mai departe și ”dedesubturile” ei vom avea ocazia să le mai deslușim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...

Cum vrea să-și spele imaginea Ana Morodan după scandalul în care...

Ca să-și mai spele din rușinea scandalului de acum aproape o lună, vedeta s-a implicat în promovarea unei campanii umanitare. Ea a postat un mesaj...