A murit cel care a introdus „casual chic” în moda masculină: Cine a fost Nino Cerruti

Publicat: 16 ian. 2022, 09:40, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
A murit cel care a introdus „casual chic

Celebrul stilist italian Nino Cerruti a decedat la vârsta de 91 de ani, după cum a transmis sâmbătă seara AFP, confirmând anunţul anterior din presa italiană. Cerruti a încetat din viaţă într-un spital din Vercelli, din Piemont (nord-vestul Italiei), unde se afla pentru o operaţie la şold, potrivit Corriere della Sera.

S-a dus un uriaş dintre antreprenorii italieni”, a reacţionat ministrul adjunct al dezvoltării economice, Gilberto Pichetto. Nino Cerruti a fost cel care introdus „casual chic” în moda masculină high-end. În 1967, Nino Cerruti este primul designer care a lansat la Paris propria sa etichetă de pręt-a-porter de înaltă calitate pentru bărbaţi.

A avea stil înseamnă a combina cultura cu arta„, spunea Nino Cerruti, un maestru care evita rafinamentul cu orice preţ. Născut la 25 septembrie 1930 la Biella, el s-a văzut constrâns să-şi abandoneze studiile de filosofie la vârsta de 20 de ani, după decesul tatălui său Silvio, pentru a prelua fabrica textilă de familie, renunţând astfel la visul de a deveni jurnalist.

Povestea lui merge mai departe

În anii 60, Cerruti s-a întâlnit cu „un anume” Giorgio Armani, cu patru ani mai mic, şi l-a angajat ca designer pentru vestimentaţia masculină. Tandemul, care a marcat profund lumea modei, s-a separat un deceniu mai târziu, după decizia lui Armani de a-şi fonda propria casă de modă în 1975. Nino Cerruti a fost de asemenea designer oficial al echipei Ferrari în concursurile de Formula 1, aminteşte AFP. ”

Chiar dacă s-a stins din viață, povestea lui merge mai departe și ”dedesubturile” ei vom avea ocazia să le mai deslușim.