A murit Sunao Tsuboi, supraviețuitorul bombardamentului atomic de la Hiroshima

Sunao Tsuboi a fost un supraviețuitor al bombardamentului atomic de la Hiroshima. Acesta a murit la frumoasa vârstă de 96 de ani.

Când Obama și-a făcut vizita istorică la Hiroshima, fostul președinte american și Tsuboi au avut o lungă strângere de mână și au râs. Tsuboi i-a spus lui Obama că va fi amintit pentru că a ascultat supraviețuitorii bombei atomice, cunoscuți în japoneză drept „hibakusha”.

Cred că este o persoană atât de serioasă sau are inima să simtă pentru ceilalți”, a spus Tsuboi despre primul președinte american în exercițiu care a vizitat Hiroshima.

Tsuboi avea 20 de ani când a supraviețuit în mod miraculos bombardării atomice americane asupra orașului său natal, pe 6 august 1945, în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial.

A suferit arsuri atât de grave, încât o parte din ureche i-a dispărut. 

Au vrut să ne omoare. Nicio greșeală în privința asta”, a spus Tsuboi într-un interviu pentru The Associated Press în 2013.

Prima bombă atomică din lume a distrus Hiroshima în 1945, ucigând 140.000 de oameni instantaneu și în câteva luni. Trei zile mai târziu, forțele americane au aruncat o a doua bombă nucleară, asupra Nagasaki, ucigând încă 70.000 de oameni. Japonia s-a predat pe 15 august, în același an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...