A murit unul dintre ultimii supraviețuitori de la Auschwitz

Comunitatea evreiască din Roma este, de la începutul anului, în doliu. Rosa Hanan, supraviețuitoare a lagărului de concentrare de la Auschwitz și unul dintre ultimii martori ai  Holocaustului, a încetat din viață la vârsta de 101 ani.

Rosa Hanan, înregistrată cu numărul A-24360 la Auschwitz, pentru că acolo nu existau nume, ci doar numere, a fost fiica lui Moses Hanan și Miriam Leon, și s-a născut la Rodos, pe 8 septembrie, 1920.

A fost deportată la Auschwitz în 1944, împreună cu mama ei și cu unul dintre cei șapte frați și apoi transferată la Dachau, Kaufering, Landsberg și Turkheim. Rosa avea să evadeze după un an, împreună cu alți trei compatrioți, alături de care, ascunsă într-o fermă, a așteptat sosirea aliaților.

În 1947 s-a căsătorit cu Giuseppe Mallel, tot din Rodos, supraviețuitor și el al lagărelor de exterminare, pe care îl cunoscuse la Milano. Rosa și soțul ei s-au stabilit la Roma, unde și-au petrecut întreg restul vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...