A murit unul dintre ultimii supraviețuitori de la Auschwitz

Comunitatea evreiască din Roma este, de la începutul anului, în doliu. Rosa Hanan, supraviețuitoare a lagărului de concentrare de la Auschwitz și unul dintre ultimii martori ai  Holocaustului, a încetat din viață la vârsta de 101 ani.

Rosa Hanan, înregistrată cu numărul A-24360 la Auschwitz, pentru că acolo nu existau nume, ci doar numere, a fost fiica lui Moses Hanan și Miriam Leon, și s-a născut la Rodos, pe 8 septembrie, 1920.

A fost deportată la Auschwitz în 1944, împreună cu mama ei și cu unul dintre cei șapte frați și apoi transferată la Dachau, Kaufering, Landsberg și Turkheim. Rosa avea să evadeze după un an, împreună cu alți trei compatrioți, alături de care, ascunsă într-o fermă, a așteptat sosirea aliaților.

În 1947 s-a căsătorit cu Giuseppe Mallel, tot din Rodos, supraviețuitor și el al lagărelor de exterminare, pe care îl cunoscuse la Milano. Rosa și soțul ei s-au stabilit la Roma, unde și-au petrecut întreg restul vieții.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Piedone primește susținerea Uniunii Sindicală SANITAS București în cursa pentru Primăria Capitalei

Piedone primește susținerea Uniunii Sindicale SANITAS București în cursa pentru Primăria...

Cristian Popescu Piedone, candidat la funcția de Primar General al Capitalei, a anunțat cu mândrie că Uniunea Sindicale SANITAS București își acordă susținerea pentru...
Lovitură de proporții pentru cazinouri: legea anti-păcănele a fost adoptată. Ce măsuri sunt prevăzute

Lovitură de proporții pentru cazinouri: legea anti-păcănele a fost adoptată. În...

Lovitură majoră petru industria jocurilor de noroc. Legea anti-păcănele a fost adoptată, marți, în plenul Camerei Deputaților. Astfel, în localitățile care au sub 15.000...