A murit Viorel Leancă, dirijorul Ansamblului „Ciprian Porumbescu”

Dirijorul Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, Viorel Leancă, a murit, duminică, la vârsta de 70 de ani.

„Astăzi, Ansamblul pe care l-a iubit atât de mult, a îmbrăcat peste straiul popular haine cernite. Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieţii, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi şi dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean şi nu numai. Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroşilor artişti, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă. Astăzi părăseşte această lume, lăsând tristeţe şi regrete în sufletele celor care l-au cunoscut, dar şi muzica pe care a iubit-o mai mult decât oricare alt lucru şi care va rămâne întru veşnicia timpului aici, pe pământ”, au anunţat pe contul oficial de Facebook reprezentanţii Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.

Viorel Leancă a colaborat de-a lungul carierei cu numeroşi artişti de muzică populară, printre care Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Mioara Velicu, Daniela Condurache sau Laura Lavric. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole