A treia zi în care polițiștii ies în stradă. Plângere penală împotriva ministrului de Finanțe

Polițiștii, angajații din penitenciare și militarii rezerviști au ieșit în stradă pentru a treia zi consecutiv.

Mai mult decât atât, au făcut și o plângere penală împotriva ministrului de Finanțe, Adrian Câciu pe care îl acuză că a încălcat legea salarizării. Ministrul i-a primit la negocieri și chiar acum discută eventuale soluții.

Sute de poliţişti şi angajați din penitenciare au protestat astăzi în faţa Ministerului de Finanţe faţă de neaplicarea legii salarizarii şi a pensiilor militare de stat. Aceştia spun că protestele vor continua până când cererile lor vor fi soluţionate.

Principala cerinţă a poliţiştilor, inclusiv cei din penitenciare, este să le crească salariile. În plus, spun ei, nu e aplicat sporul de risc şi suprasolicitare neuropsihică de 20% şi nici nu le-a fost reactualizată norma de hrană, la inflaţia curentă.

I-am facut Ministrului de Finante plângere penala la Înalta Curte pentru că a încalcat legea flagrant. Îl acuzăm de abuz în serviciu. Şi îi vom atrage atenţia în fiecare zi să resoecte legea. Aşteptăm să ne invite domnul ministru, nu vom pleca de aici până cand nu ne vom spune revendicarile cuiva din Ministerul de Finanţe”, a declarat Cosmin Dorobanţu, președinte SNPPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...