Accident grav în Hunedoara: Patru copii răniți după ce au căzut cu tiroliana

Publicat: 09 iul. 2024, 15:47, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Accident grav în Hunedoara: Patru copii răniți după ce au căzut cu tiroliana

Patru copii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani au fost răniți marți, în urma unui accident petrecut în parcul tematic cu dinozauri din zona Hațeg, județul Hunedoara. Conform primelor informații, coarda tirolienei pe care se aflau copiii s-a rupt, provocând căderea acestora de la o înălțime de 2 – 2,5 metri.

Intervenția echipei medicale

Imediat după incident, mai multe echipaje medicale au intervenit pentru a acorda primul ajutor copiilor răniți. Reprezentanții ISU Hunedoara au declarat că doi băieți și două fete au suferit multiple traumatisme prin cădere de la înălțime. Cel mai grav rănit este un băiat de 7 ani, care a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul din Hunedoara. Ceilalți trei copii au fost duși la Spitalul din Deva pentru îngrijiri medicale.

Declarații și detalii

„În parcul de distracții Dinosaur World Transylvania din comuna Râu de Mori a avut loc un accident în urma căruia 4 minori, doi băieți și două fete, au suferit multiple traumatisme prin cădere de la înălțime. Practic, din primele informații s-a rupt cablul tirolienei, iar cei 4 au căzut de la 2 – 2,5 metri. Intervenția medicală este asigurată de Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara și un minor de 7 ani va fi transportat cu elicopterul la Spitalul din Hunedoara, iar ceilalți 3 vor merge la Spitalul din Deva,” au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.

Investigații în curs

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte ale accidentului și pentru a verifica dacă au fost respectate toate măsurile de siguranță în operarea tirolienei. Reprezentanții parcului tematic nu au oferit încă o declarație oficială.

Acest incident tragic subliniază importanța respectării stricte a normelor de siguranță în parcurile de distracții, mai ales în activitățile care implică riscuri ridicate.