Aceasta este cea mai fericită țară din lume

Finlanda se află înaintea Danemarcei, Islandei, Elveţiei şi Olandei, în clasamentul dominat de ţările europene, în special de cele din nordul Europei.

„Cele mai mari trei progrese au fost înregistrate în Serbia, Bulgaria şi România. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Liban, Venezuela şi Afganistan”, potrivit World Happiness Report, un studiu anual sponsorizat de Naţiunile Unite şi lansat în urmă cu un deceniu.

Libanul, zguduit de tulburări şi de o criză economică severă, cade pe penultimul loc, cu 2,95 puncte, după Zimbabwe şi înaintea Afganistanului, care a ocupat ultimul loc şi în acest an, cu un scor de 2,40.

Studiul, publicat încă din 2012, utilizează în principal sondajele Gallup în care oamenii sunt întrebaţi despre propriul nivel de fericire, coroborat cu PIB-ul şi cu evaluări ale nivelului de solidaritate, libertate individuală şi corupţie, conform Mediafax.

Germania şi Canada au coborât un loc, ajungând pe 14, respectiv 15, chiar înaintea Statelor Unite (16, +3), potrivit clasamentului oficial.

Franţa se află pe locul 20, în timp ce Marea Britanie se află pe locul 17.

Dintre celelalte mari puteri, Brazilia se află pe locul 38, Japonia pe 54, în timp ce Rusia coboară pe locul 80 (datele au fost culese înainte de invazia din Ucraina).

China a urcat 12 poziţii, ajungând pe locul 72.

„Lecţia Raportului mondial al fericirii din ultimii ani este că solidaritatea socială, generozitatea între oameni şi onestitatea guvernului sunt esenţiale pentru bunăstare”, a comentat coautorul Jeffrey Sachs, conform sudouest.fr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole