Aceasta este dieta anti-îmbătrânire a Anei Aslan

Ana Aslan, doctorul care a inventat cremele anti îmbătrânire, a trăit până la 92 de ani.

Secretul longevităţii stătea şi în disciplina meselor de peste zi, dar şi atenţia deosebită pentru calitatea alimentelor. Ioana Preda, menajera care a fost alături de ea vreme de mai bine de zece ani, a dezvăluit cum își trăia medicul viața.

Ea era învățată să mănânce corect, la ore fixe, sănătos şi niciodată pe grabă.

Totul trebuia să fie cât mai natural şi recomanda categoric evitarea alimentele din conservă şi foarte rar carne congelată, multe legume, multe fructe și mișcare.

”Carnea de vită era nelipsită. Se îngrijea foarte mult, nu se sătura niciodată, când îi era foame zicea: ”Dă-mi o bomboană!”.Ținea la siluetă. O bomboană, atâta lua și gata, conform Antena 3.

Știa să mănânce bine, îi plăcea să meargă la marile restaurante, să comande mâncăruri de calitate, dar în același timp știa să și gătească. E adevărat că avea bucătarul ei, dar avea preparate pe care le făcea singură.

Întotdeauna lua masa la 1:30 îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ținută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual”, povestește Ioana Preda.

La capitolul carne, avea un fel de clasificare: carnea de vacă, peștele, pasărea, miel/oaie, porc. Apoi recomandă ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. Le prefera rasol sau, câteodată, făcute la cuptor.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole