Această plantă calmează colicile bebelușilor. Este acceptată ușor de nou-născuți

Publicat: 26 ian. 2022, 08:01, de Puterea.ro, în Sănătate , ? cititori
Această plantă calmează colicile bebelușilor. Este acceptată ușor de nou-născuți
bebe

Colicile îi privează de somn atât pe pe nou-născuți, cât și pe părinți. Bebelușul este agitat, nu poate dormi noaptea și refuză chiar și mâncarea. Totuși, există soluții naturiste pentru această afecțiune a bebelușilor care dă adevărate bătăi de cap părinților.

Colicile nu reprezintă o boală în sine, ci un proces în care sistemul digestiv al bebelușului se acomodează cu noul regim alimentar. Debutul colicilor apare în jurul săptămânii a șasea de viață a sugarului.

Aceste crampe abdominale pot dura de la trei la șase luni și pot dispărea de la sine. Intensitatea durerilor crește, de obicei, în cea de-a doua parte a zilei și spre seară.

De la ce apar colicile

Apariția colicilor este încă necunoscută, însă, cu toate acestea, medicii pediatrii consideră că alimentația bebelușului este una dintre principalele cauze ale crampelor resimțite la nivelul abdomenului.

După naștere, sistemul digestiv al nou-născutului are nevoie de timp pentru a se adapta alimentației pe bază de lapte. Tocmai de aceea, mama trebuie să fie extrem de atentă la modul în care hrănește copilul.

Mai mult decât atât, se consideră că și dieta mamei poate fi unul dintre factorii determinanți care pot contribui la apariția colicilor.

Planta care calmează colicile bebelușiului

Este important ca părinții să cunoască că orice plantă sau aliment îi poate perturba sistemul digestiv al nou-născutului, de aceea este recomandat ca aceștia să poarte o discuție cu medicul pediatru despre orice soluție despre care au auzit, conform Antena 3.

Specialiștii în fitoterapie spun că planta de fenicul ajută la calmarea colicilor bebelușilor. Conținutul nutrițional bogat îl recomandă chiar și pentru reducerea inflamației și la prevenirea cancerului de colon. Feniculul este o plantă bogată în vitamina C și A, dar și de potasiu, calciu, fibre și magneziu.

Ceaiul de fenicul este recomandat bebelușilor încă de la începutul diversificării. Și în cazul mamelor ceaiul de fenicul are numeroase beneficii, printre care creșterea cantității de lapte matern.

Feniculul are un puternic efect galactogen, cu alte cuvinte stimulează producția de lapte matern. Astfel, mama se poate relaxa servind un ceai de fenicul, moment în care corpul se bucură de conținutul nutrițional deosebit al acestei plante.

Ceai de fenicul pentru calmarea colicilor bebelușiului

Un ceai de fenicul bine preparat va ajuta la ameliorarea durerilor abdominale ale nou-născutului.

Pentru ceaiul de fenicul este nevoie de o lingură de verdeață uscată sau proaspătă. Într-un infuzor se adaugă verdeața și 200-250 ml de apă fierbinte. Se lasă 30 de minute la infuzat, apoi se filtrează. Se așteaptă ca ceaiul să ajungă la temperatura camerei și se poate administra micuțului. Într-o zi, unui nou-născut nu trebuie să i se administreze mai mult de 50 ml de ceai.