Acțiunile proprietarului Lăptăria cu Caimac vor fi tranzacționate de vineri la BVB

Acțiunile Agroerv Măriuța, deținătorul brandului Lăptăria cu Caimac, vor începe tranzacționarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vineri, 21 mai, pe piata AeRO, segmentul de actiuni al Sistemului Multilateral de Tranzactionare (MTS), sub bifatorul LAPTE.

Agroserv Mariuța a fost înființată în 1994 și până în 2018 a avut activități exclusiv agricole, culturi mari (grâu, orz, rapiță, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de lapte (cu peste 2.500 de animale). În 2018, compania a construit o fabrică de lactate, care a presupus o investiție de peste 5 milioane de euro, și a lansat marca Laptaria cu Caimac, sub care produce și vinde lapte ambalat în sticlă, brânzeturi maturate, smântână, iaurt etc.

În aprilie 2021, compania a efectuat un plasament privat prin care a vândut 431.020 acțiuni la un preț de 45 de lei pe acțiune. Valoarea estimată a capitalizării de piață rezultată este de 77.895.900 lei.

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investiții bancare și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, este consilierul autorizat care a asistat Agroserv Mariuța în plasarea privată și listarea pe piața AeRO.

Agroserv Mariuta a făcut primul pas pe piața de capital în noiembrie 2020, când a efectuat un plasament privat prin care a vândut obligațiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro, tranzacționate din decembrie 2020, pe BVB MTS, sub simbolul MILK25E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...