Acțiunile proprietarului Lăptăria cu Caimac vor fi tranzacționate de vineri la BVB

Acțiunile Agroerv Măriuța, deținătorul brandului Lăptăria cu Caimac, vor începe tranzacționarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vineri, 21 mai, pe piata AeRO, segmentul de actiuni al Sistemului Multilateral de Tranzactionare (MTS), sub bifatorul LAPTE.

Agroserv Mariuța a fost înființată în 1994 și până în 2018 a avut activități exclusiv agricole, culturi mari (grâu, orz, rapiță, porumb, lucernă și altele, pe o suprafață de 3.000 ha) și fermă de lapte (cu peste 2.500 de animale). În 2018, compania a construit o fabrică de lactate, care a presupus o investiție de peste 5 milioane de euro, și a lansat marca Laptaria cu Caimac, sub care produce și vinde lapte ambalat în sticlă, brânzeturi maturate, smântână, iaurt etc.

În aprilie 2021, compania a efectuat un plasament privat prin care a vândut 431.020 acțiuni la un preț de 45 de lei pe acțiune. Valoarea estimată a capitalizării de piață rezultată este de 77.895.900 lei.

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investiții bancare și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, este consilierul autorizat care a asistat Agroserv Mariuța în plasarea privată și listarea pe piața AeRO.

Agroserv Mariuta a făcut primul pas pe piața de capital în noiembrie 2020, când a efectuat un plasament privat prin care a vândut obligațiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro, tranzacționate din decembrie 2020, pe BVB MTS, sub simbolul MILK25E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...