Activele fondurilor de pensii private obligatorii au ajuns la 68,5 miliarde lei în august 2020

Activele fondurilor de pensii private au ajuns, în august 2020, la 68,5 miliarde lei, în urcare cu 18,6% față de august 2019 și cu 3,3% mai mari decât în iulie 2020.

Datele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) arată că titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 45,6 miliarde de lei, respectiv 66,5%. Pe locul doi se află acţiunile, cu 13,6 miliarde de lei (19,8%). Obligaţiunile corporative se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 3 miliarde lei, respectiv 4,4% din totalul activelor.

Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 68,54 miliarde de lei, în august 2020, iar valoarea activului net de 68,51 miliarde de lei.

Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,578 milioane de participanţi. Datele ASF arată că, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,456 milioane de participanţi.

În luna iunie 2020, au fost virate contribuţii pentru 4,006 milioane de participanţi, iar pentru 3,544 milioane nu au fost virate contribuţii.

La Pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...