Actorul Alec Baldwin ar putea fi urmărit penal. Ce spun anchetatorii despre tragedia în care a fost implicat

Actorul Alec Baldwin, care a tras cu o armă de recuzită în timp ce filma „Rust” în New Mexico şi fără să vrea a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizor, nu va fi probabil acuzat pentru tragedie.

“Credem că lucrurile sunt clare, domnul Baldwin a primit o armă. Arma era funcțională și a tras cu un cartuș real și a ucis-o pe doamna Hutchins și l-a rănit pe domnul Sousa”, a declarat Adan Mendoza, șeful poliției din Santa Fe:.

În prima conferință de presă de după teribilul accident, anchetatorii au declarat că, potrivit unor surse, la astfel de filmări, membrii echipei obișnuiesc să se distreze trăgând, de la distanță, în cutii de conserve, și chiar fac întreceri de acest tip.

În investigație, procurorii au ridicat de pe platoul de filmare 500 de cartuşe, 3 arme de foc şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte şi accesorii. Vor să afle cum a fost posibilă tragedia.

“Credem că au fost sunt mai multe cartușe reale printre cele găsite pe platourile de filmare. Nu voi face mai multe comentarii despre cum au ajuns acestea acolo”, a mai declarat Mendoza.

Muniția reală este strict interzisă pe platourile de filmare, tocmai pentru a preveni acest gen de accidente.

Cert e că, înaintea incidentului, câțiva membri ai echipei de filmare au intrat în grevă, nemulțumiți de condițiile de muncă. În plus, câțiva dintre angajați avuseseră diverse probleme în trecut.

Asistentul de regie, cel care i-a dat pistolul actorului Alec Baldwin, fusese concediat dintr-o altă producție de film pentru nerespectarea unor măsuri de siguranță, iar armuriera echipei de filmare, cea care trebuia să verifice fiecare arma din recuzită, a mai fost implicată într-un scandal: la o filmare, i-a dat unei actrițe de doar 11 ani o armă neverificată.

Potrivit poliției, deocamdată nimeni nu a fost pus sub acuzare, dar nu este exclus ca actorul Alec Baldwin să fie urmărit penal.

Producătorii filmului au angajat, la rândul lor, o firmă de avocatură și vor să desfășoare o anchetă paralela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...