„Acum este momentul în care se decide destinul geopolitic al Balcanilor de Vest”. Declarația președintelui Sloveniei

Președintele Sloveniei, Borut Pahor, a declarat că „acum este momentul în care se decide destinul geopolitic al Balcanilor de Vest pentru următorii 10-15 ani”, relatează RTS.

„Faptul că Uniunea Europeană nu dorește, sau nu vrea, să se angajeze mai puternic în regiune va avea consecințe. În acest spațiu își vor consolida pozițiile Rusia, China, Turcia și statele din Golf„, a declarat Pahor, adăugând că „UE nu reușește să înțeleagă ce se întâmplă în Balcanii de Vest”.

„Prin inițiativa Brdo-Brijuni voi pleda în continuare pentru perspectiva europeană a Balcanilor de Vest și a aderării lor la UE„, a declarat Pahor pentru cotidianul „Politika” de la Belgrad.

Niciun document european nu menționează recunoașterea reciprocă

Pahor a afirmat că premiera Serbiei, Ana Brnabić, are dreptate atunci când spune că în niciun document european nu se menționează recunoașterea reciprocă între Serbia și Kosovo, dar a subliniat că UE așteaptă că dialogul Belgrad-Pristina să se finalizeze prin recunoaștere reciprocă.

Aș dori ca dialogul să fie mai dinamic, deoarece succesul lui va fi în beneficiul ambelor părți. Este trist că acum ambele părți scot în evidență doar motivele pentru care nu pot continua discuțiile. Îi înțeleg, dar această abordare nu duce nicăieri„, a declarat Pahor, potrivit Rador.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...