Adevărul crud: Cât a pierdut turismul?

Anul 2020 a fost cel mai prost an din istoria turismului, cu 1 miliard mai puține sosiri internaționale comparativ cu 2019, spune Organizația Mondială a Turismului (OMT).

Sectorul turistic mondial a fost greu lovit în 2020, ca efect al restricțiilor de călătorie cauzate de pandemia Covid-19. Pentru Europa, declinul este de 70% pe parcursul anului, dar continentul a cunoscut „cea mai mare scădere a cifrelor absolute”, cu 500 de milioane de sosiri mai puține. Orientul Mijlociu și Africa au înregistrat o scădere de 75%, iar America cu 69%.
1,3 trilioane USD  reprezintă de peste 11 ori pierderea înregistrată în timpul crizei economice mondiale din 2009 și corespunde unei scăderi de 74% a sosirilor de turiști în lume comparativ cu 2019, indică un comunicat de presă al OMT, agenția Națiunilor Unite cu sediul la Madrid.

Locurile de muncă directe sunt amenințate în turism

În timpul crizei din 2008-2009, numărul vizitatorilor a scăzut cu doar 4%. Potrivit analiștilor, între 100 și 120 de milioane de locuri de muncă directe sunt amenințate în turism, multe dintre ele în întreprinderi mici și mijlocii. OMT constată de asemenea o „deteriorare a perspectivelor globale pentru o revenire în 2021” și estimează că „vor dura doi și jumătate până la patru ani pentru ca turismul internațional să revină la nivelurile din 2019”. „Suntem conștienți că această criză este departe de a fi terminată”, a declarat secretarul general Zurab Pololikashvili, citat în comunicatul de presă. „Armonizarea, coordonarea și digitalizarea măsurilor de reducere a riscului de călătorie legate de COVID-19, inclusiv certificatele de screening, urmărire și vaccinare, sunt fundamentale pentru promovarea călătoriilor în condiții de siguranță și pregătirea pentru recuperarea turismului atunci când condițiile o permit”, adaugă Pololikashvili.

Asia-Pacific este regiunea care a înregistrat cea mai mare scădere a sosirilor în 2020 (-84% pe un an), deoarece a fost prima afectată de pandemie și menține în prezent cele mai puternice restricții la călătorii.

1 COMENTARIU

  1. Asistența pentru șomaj COVID pune mâncarea pe masă: Cercetătorii au descoperit că primirea asigurării pentru șomaj a fost asociată cu o scădere relativă de 35,0% a riscului de insecuritate alimentară al unei persoane și cu o scădere relativă de 47,8% a probabilității de a mânca mai puțin. Primirea unor sume mai mari de asigurare pentru șomaj și / sau suplimentul săptămânal de 600 $ CARES a venit cu scăderi și mai substanțiale ale insecurității alimentare și nevoia de a mânca mai puțin.

    Cercetătorii au identificat, de asemenea, disparități majore în ceea ce privește cine se confruntă cu insecuritatea alimentară în rândul celor care și-au pierdut locul de muncă în timpul COVID: 69,2% dintre participanții indigeni la studiu au raportat nesiguranță alimentară, la fel ca 52,5% dintre participanții hispanici, 42,2% dintre participanții negri, 40,3% dintre participanții asiatici și 26,9% din participanții albi non-hispanici.

    De asemenea, au descoperit că 46,1% din gospodăriile cu copii se confruntă cu nesiguranță alimentară, comparativ cu 32,8% din gospodăriile fără copii.

    „Este sfâșietor faptul că familiile cu copii au și mai multe șanse să se confrunte cu nesiguranța alimentară”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...