Adevărul despre relaţia dintre Lucian Bute şi Rudel Obreja EXCLUSIV

Fostul campion mondial din Pechea. Lucian Bute, i-a întors subit spatele mentorului său, Rudel Obreja, imediat ce “Gala Bute” a devenit “penală”.

La câteva ore după anunţul decesului lui Rudel Obreja, fostul campion mondial Lucian Bute a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care își exprima “regretul” față de trecerea în neființă a celui care i-a fost alături de-a lungul carierei sportive.

“Cu durere în suflet am aflat că Rudel Obreja a trecut în neființă. Rudel a fost lângă mine în boxul amator și cel profesionist! Dumnezeu să-l odihnească în pace, drum lin Rudel Obreja! Sincere condoleanțe familiei”, a scris Lucian Bute, din Canada. Imediat, mass-media de la noi a titrat “Lucian Bute, dărâmat după moartea lui Rudel Obreja. Ce mesaj a postat la aflarea teribilei vești”. Adevărul este însă altul! Şi este crud!

Imediat după problemele apărute în Justiţie cu “Gala Bute”, adică de prin 2014, la trei ani după organizarea la Bucureşti a meciului disputat în vara lui 2011, în care Lucian Bute îl învingea pe francezul Jean-Paul Mendy într-un meci contând pentru păstrarea centurii IBF la categoria supermijlocie, fostul campion mondial stabilit în Canada i-a întors definitiv spatele lui Rudel Obreja.

Dovedind o lipsă crasă de caracter şi de onoare, campionul plecat din Pechea gălăţeană, a uitat subit că descoperirea sa şi evoluţia sa sportivă de peste ocean i se datora exclusiv lui Rudel Obreja şi s-a dezis de acesta.

A uitat în doi timpi şi trei mişcări că dacă nu ar fi existat Rudel Obreja, care să-l ghideze atât ca amator, cât şi ca profesionist şi să-l prezinte canadienilor, poate că acum fostul campion mondial stability în Canada s-ar fi mulţumit cu un salariu de bodyguard la o discotecă din satul natal, Pechea.

„Eu cu Lucian nu vorbim. E trist că se întâmplă așa. În mod firesc, pentru că el a închis orice comunicare cu mine, era normal să îmi dea un telefon și să spună că a greșit. Așa știe el să procedeze, să reacționeze. De șapte ani, nu există nicio relație între noi”, declara cu tristeţe, în martie 2021, Rudel Obreja.

Culmea, Lucian Bute nu i-a dat niciun semn de viaţa lui Rudel Obreja nici când acesta a fost încarcerat pentru prima dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în iunie 2018, dar nici în aprilie 2022 atunci când fostul său mentor a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare.

Şi nu a schiţat niciun gest nici atunci când a aflat că Rudel Obreja era încarcerat şi suferea de cancer pancreatic cu multiple metastaze, dar nici după ce acestuia i-a fost suspendată executarea pedepsei pentru a se trata. Nu a schiţat niciun gest pentru a sări în ajutorul omului care l-a ajutat să se stabilească în Canada şi care l-a făcut campion mondial, nici atunci când aflase că acesta nu avea banii necesari pentru un tratament adecvat deoarece avea sechestru instituit pe toate bunurile mobile şi imobile ca urmare a condamnării primită în 2022. S-a mulţumit să-şi trăiască liniştit zilele în Canada, inclusiv cu bănuţii obţinuţi din meciul de la Bucureşti, în urma căruia “prietenul” Rudel Obreja a fost condamnat pe nedrept.

Acum însă, după dispariţia lui Rudel Obreja, Lucian Bute îşi lipeşte imaginea de cea a marelui campion, pozând în …. “prieten”.  Prea târziu, Lucian Bute!

Citește și Ultimele cuvinte spuse de Rudel Obreja înainte de a muri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...