Adio rutină, bun venit AI! Microsoft și Adobe revoluționează munca de birou

Publicat: 04 mart. 2024, 08:20, de Vasile Bahrim, în ESENȚIAL , ? cititori
Adio rutină, bun venit AI! Microsoft și Adobe revoluționează munca de birou

Microsoft și Adobe, lideri mondiali în industria tehnologică, au lansat recent asistenți digitali avansați, construiți pe baza inteligenței artificiale.

Acești noi asistenți sunt proiectați să optimizeze și să simplifice sarcinile de zi cu zi, abordând în special activitățile repetitive de birou.

Noii asistenți AI sunt proiectați pentru a prelua și optimiza două sarcini specifice: analiza și compararea datelor financiare provenite din sisteme multiple și extragerea sumarelor sau a informațiilor esențiale din documente PDF voluminoase.

Instrumentele sunt momentan în faza de testare, urmând să fie disponibile prin abonamente lunare.

Microsoft a dezvoltat asistentul denumit „Copilot”, capabil să compare datele financiare între sisteme SAP și Microsoft Dynamics, finalizând procesul în Microsoft Excel.

Cory Hrncirik, teamleader în cadrul Microsoft, subliniază importanța acestui instrument care va scurta semnificativ timpii de lucru cu masive de date. Acum specialiștii petrec ore întregi săptămânal pentru a analiza datele financiare.

Adobe, pe de altă parte, a integrat un asistent AI în aplicațiile sale Reader și Acrobat, care nu doar că produce sumare pentru documente PDF lungi, dar și răspunde la întrebări legate de conținutul acestora printr-o interfață conversațională.

Compania plănuiește lansarea unui abonament pentru acest serviciu, odată ce va ieși din faza de testare. Asistentul virtual îmbunătățește accesul și interacțiunea cu documentele, potrivit declarațiilor CEO-ului Adobe, Shantanu Narayen.

„Democratizarea accesului” la trilioane de documente PDF, prin sumarizare, dialog și corelarea informațiilor între diverse documente și datele companiei devine o realitate prin utilizarea inteligenței artificiale, a spus acesta.

Cu cât mai mulți profesioniști din domeniul financiar vor utiliza aceste funcții AI, cu atât companiile vor putea să își scrie rapoartele financiare mai repede și mai bine, a mai arătat Shantanu Narayen.