Adio telefoane la pușcărie! Se instalează antene de bruiaj, la Jilava

Administrația Națională a Penitenciarelor va instala un sistem performant de blocare şi întrerupere a radiocomunicațiilor în perimetrul închisorii Jilava.

Valoarea estimată a contractului este de 1.561.230 lei. Licitaţia se desfăşoară prin procedură competitivă cu negociere, iar criteriul de atribuire îl reprezintă preţul cel mai scăzut. Durata contractului este de 15 luni, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 19 ianuarie.

„Administraţia Naţională a Penitenciarelor intenţionează să achiziţioneze servicii pentru întreruperea şi blocarea radiocomunicaţiilor în sectorul de deţinere al Penitenciarului Bucureşti Jilava, în conformitate cu Legea nr. 374/2013 din 19 decembrie 2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, prevede anunţul.

În documentaţia ataşată se menţionează că, potrivit legii 254/2013, persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate au dreptul să efectueze convorbiri telefonice de la telefoanele publice cu cartelă, instalate în penitenciare. În unităţile subordonate Administraţiei Penitenciarelor, persoanele private de libertate pot efectua convorbiri telefonice doar prin intermediul unui sistem electronic integrat de telefonie, folosind un card personalizat cu cod de bare. În plus, actul normativ prevede că anumite categorii de deţinuţi pot beneficia de comunicări online cu membrii familiei sau alte persoane.

„Deşi cadrul legislativ şi măsurile de implementare asigură un tratament adecvat pentru păstrarea legăturilor cu aparţinătorii, ANP a constatat că persoanele private de libertate utilizează dispozitive de comunicare la distanţă, în special telefoane mobile, aspect ce vine în contradicţie cu prevederile legale”, prevede documentul.

Sistemele destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor vor fi instalate astfel încât să blocheze orice tip de comunicaţie radio în secţiile de deţinere ale penitenciarului.

Sistemele vor trebui să blocheze serviciile de voce, SMS, MMS şi date. Serviciul ofertat nu reţine informaţii cu privire la identificarea unui abonat sau utilizator (număr de telefon, localizare). Serviciile vor fi asigurate în aşa fel încât să nu perturbe activitatea curentă din penitenciar. 

Mai multe articole...

Cele mai citite articole