Adio transparență guvernamentală

Sub pretextul războiului dintre Rusia și Ucraina, Guvernul României a luat o decizie fără precedent care nu a mai fost adoptată nici măcar în stare de urgență pe perioada epidemiei de COVID 19.

Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă 16/2022 din 2 martie 2022 pentru modificarea art. 7 alin. (13) din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, prin care se elimină toate obligaţiile de transparentă decizională pe care trebuie să le respecte atunci când adoptă un act normativ.

„În cazul reglementării unei situații urgenţe sau a uneia care, din cauza circumstanțelor sale excepționale, impune adoptarea de soluții imediate, în vederea evitării unei grave atingeri aduse interesului public, proiectele de acte normative se supun adoptării”, se arată în textul ordonanței mai sus menționate.

S-a motivat „urgența”, prin prisma interesului public și „decizii care nu mai pot aștepta” ca urmare a războiului Rusia-Ucraina. Astfel, Guvernul României stabilește ce acte normative să fie adoptate „la secret” și publicate direct în Monitorul Oficial.

Practic, nu mai există obligația Executivului de a îi consulta pe cetățeni, de a le oferi posibilitatea să-și exprime opinia cu privire la deciziile care le influențează viața așa cum prevedea legea transparenței decizionale.

1 COMENTARIU

  1. Oricum al lua lucrurile și oricum le-am reașeza, poporul român este pe cale de dispariție.
    Iar idioții voştri din politica, cunosc, știu asta… de acea se si ascund ca şobolanii sub această perdea a lipsei de transparență guvernamentală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...