Administrația Biden adaugă pe lista neagră alte 14 companii chineze

Administrația Biden a adăugat, vineri, alte 14 companii chineze și entități pe lista sa neagră, ca urmare a abuzurilor comise de China în regiunea Xinjiang, relatează Reuters.

Departamentul Comerțului din guvernul SUA a transmis că cele 14 companii au fost „implicate în încălcări ale drepturilor omului și abuzuri pentru implementarea campaniei de represiune, încarcerare în masă și urmărire împotriva Uigurilor, Cazacilor și altor minorități musulmane din regiunea Xinjiang”.

Beijing-ul neagă comiterea de astfel de abuzuri.

Printre companiile sancționate de americane se numără Academia chineză de Electronică și Tehnologia Informației, Xinjian Lianhai Information Technology Co, Cobber Information Technology Co, Xinjiang Sailing Information Technology, Beijing Geling Shentong Information Technology, Shenzhen Hua’antai Intelligent Technology Co. Ltd și Chengdu Xiwu Security System Alliance Co., Ltd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...