Administraţia prorusă din Herson anunţă evacuarea a 50.000-60.000 de locuitori în stânga Niprului, în aşteptarea ofensivei ucrainene

Şeful administraţiei instalate de Moscova în regiunea ucraineană ocupată Herson a anunţat miercuri că în jur de 50.000-60.000 de locuitori vor fi evacuaţi în Rusia şi pe malul stâng al Niprului, transmite Reuters, citând TASS.

Evacuarea va dura circa şase zile, a indicat guvernatorul numit de Moscova, Vladimir Saldo.

Adjunctul său, Kirill Stremousov, le-a transmis civililor să evacueze în cel mai scurt timp posibil oraşul Herson, unde forţele ucrainene ar putea declanşa o ofensivă în orice moment.

Forţele ruse au fost împinse în spate 20-30 km în ultimele săptămâni şi riscă să rămână imobilizate pe malul drept (vestic) al Niprului.

Forţe ucrainene ‘vor începe în scurt timp o ofensivă împotriva oraşului Herson’, a declarat Stremousov într-o postare pe Telegram în cursul nopţii.

‘Vă cer să îmi luaţi cuvintele în serios şi să înţelegeţi ce înseamnă: evacuarea cât mai rapid posibil’, a adăugat el.

Într-o postare ulterioară, Stremousov a afirmat că situaţia frontului este stabilă, dar că civilii ar trebui totuşi să plece spre teritoriile din stânga Niprului. ‘Plecaţi cât mai rapid posibil, vă rog, spre malul stâng’, a spus el.

Potrivit agenţiei RIA, civilii din Herson primesc mesaje din partea administraţiei instalate de Rusia prin care li se spune să părăsească oraşul.

1 COMENTARIU

  1. Asistam , dincolo de retorica agresiva si de punerea in scena a unor situati inexistente sau mai putin purtatoare de importanta adevarului , la ceea ce putem numi – retragerea – populatiilor de etnie rusa sau a cetatenilor ce se declara filorusi catre patria mama .Nu poti cuceri teritorii fara a putea aduce alte populatii care sa locuiasca in tinuturile deja cucerite iar ideea nastrujnica ce se bazeaza pe o posibila dar putin probabila viitoare conlocuire intre ucranieni si rusi , in aceste teritorii , nu mai este de actualitate .Tot ce pot face rusi este sa isi ia cu ei populatiile rusofone (ar face bine sa faca asta si in Transnistria sau Gagautia)si sa se pozitioneze pe granitele ei legal stipulate la ONU (au destul teritoriu ).Nimeni nu va ataca direct teritoriile legale ale Rusiei dar se poate ca totul sa faca implozie si pe masura ce rusii pierd razboiul (inca nu stim asta cu exactitate – multe se pot intimpla ) anumite entitati ,cetateni de alte etnii ai statului Rusia , sa doreasca a se desprinde cu totul de sub „ papucul” rusesc .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...