Administratorii speciali de la UM Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni au fost demiși

Administratorii speciali de la Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni au fost eliberaţi din funcţie, a anunţat, marţi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

„Eliberăm din funcţie alţi administratori speciali. De data aceasta este vorba de administratorii speciali’a trei companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir şi Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei şi 16.142 lei pe lună. Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 7 şi 8 milioane de lei) şi are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaţionale care s-au înrăutăţit anul trecut faţă de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor”, a scris Claudiu Năsui.

Potrivit ministrului, aceşti administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare.

„În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt ‘ale noastre’, adică căpuşate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care şterg datoriile şi o iau de la capăt. Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului”, a mai spus Năsui.

3 COMENTARII

  1. Da,sa facem o comparație între salariul unui muncitor de 1800 și cel al directorilor ii super. Plus ca și-au pus în puncte cheie finii, nașii, verii, soții etc. (ex. La uzina mecanica Cugir directorul general a numit în funcția de director economic pe finul sau) se cred patroni oameni și fac ce vor.

  2. Domnul meu aceste fabrici care le numești dumneata neproductive, este nu pot fi „listate la bursă” pentru ca sunt strategice. Or sa vina rusi peste noi și armele și munițiilor pentru arme o sa le cumpărăm tot de lei ca asa vreți voi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...