Adopții urgentate de un șofer de la Protecția Copilului Dolj. Pentru ce sume se implica

Publicat: 11 apr. 2024, 22:39, de Filon Stan, în ACTUALITATE , ? cititori
Adopții urgentate de un șofer de la Protecția Copilului Dolj. Pentru ce sume se implica
Adoptii urgentate de un sofer de la Protectia Copilului Dolj

Procurorii au intervenit la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, unde un șofer promitea urgentarea adopțiilor, pentru suma potrivită de bani.

Un șofer de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj s-a ales cu un dosar penal, după ce ar fi promis urgentarea unei adopții pentru suma de 5.500 de euro.

Bărbatul a promis urgentarea unei adopții

Procurorii au intrat pe fir și l-au acuzat acum pe șofer de trafic de influență, după cum a precizat un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Bărbatul în vârstă de 58 de ani promitea românilor care doreau să adopte un copil urgentarea cazurilor lor pentru o sumă consistentă de bani.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada noiembrie-decembrie 2023, bărbatul, angajat al DGASPC Dolj în calitate de şofer, a pretins, în mod repetat, suma totală de 5.500 euro, din care a primit, în trei tranşe, suma de 4.500 euro, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul instituției, care au atribuţii în legătură cu urgentarea unei cereri de adopţie a unei minore, fără probleme de sănătate, aflată în sistemul de protecţie al acestei instituţii.

În cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva persoanei menţionate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus totodată reţinerea inculpatului pe o durată de 24 ore, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.