Dosar penal pentru un fost șef al poliției din Iași, prins băut la volan

Publicat: 10 apr. 2024, 06:37, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE , ? cititori
Dosar penal pentru un fost șef al poliției din Iași, prins băut la volan
etilotest, șofer beat, test alcool

Fostul şef al Poliţiei oraşului Hârlău, judeţul Iaşi, a fost prins băut la volan. Acesta a reușit să atragă atenția autorităților după ce a lovit un autoturism în parcare. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal.

Este vorba, mai exact, de Dumitru Simionescu, fost şef al Poliţiei Hârlău, care se afla la volan în localitatea ieşeană Scobinţi. La un moment dat, maşina acestuia a lovit un autoturism parcat.

În ciuda acestui incident, Dumitru Simionescu, fost şef al Poliţiei Hârlău și-a continuat drumul de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Însă, nu a durat mult și a fost prins de polițiști. Acesta a fost testat cu aparatul alcoltest, rezultând o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ce spun polițiștii?

”În seara zilei de 09 aprilie a.c., Poliția Orașului Hârlău a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localității Scobinți a avut loc un accident de rutier soldat cu pagube materiale, respectiv un șofer care conducea un autoturism a intrat în coliziune cu o mașină parcată, ulterior acesta continuând deplasarea.

Cu ocazia verificărilor efectuate în teren, polițiștii au identificat conducătorul auto sus-menționat. Acesta a fost condus la sediul poliției și fiind testat alcoolscopic, a rezultat o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost transportat la o unitate sanitară în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.”, au precizat reprezentanţii Poliţiei judeţului Iaşi.

Dosar penal pentru Dumitru Simionescu, fost şef al Poliţiei Hârlău

Pe numele fostului şef al Poliţiei Hârlău a fost întocmit dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Potrivit informațiilor din presa locală, fostul șef intrase în politcă și urma să candideze pentru pentru funcția de primar al comunei Cotnari, zonă viticolă prin excelență.