Adrei Baciu, secretar de stat: Vaccinarea anti-Covid se va face în continuare doar la medicii de familie

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a anunţat, miercuri, că vaccinarea anti-Covid se poate face doar la medicii de familie, Ministerul Sănătății preluând activitățile Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinare contra Covid-19. Preşedinta Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie spune că: ”Nu este în regulă”.

„După un an şi jumătate, CNCAV se închide, iar activităţile acestuia sunt preluate de către Ministerul Sănătăţii – România. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a fost centrul organizatoric, logistic şi comunicaţional al efortului românesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19. O echipă compusă din 67 de oameni, excepţionali din punct de vedere profesional şi uman, responsabili şi motivaţi, a lucrat continuu într-o perioadă delicată, plină de provocări, pentru ca fiecare român să se poată vaccina în siguranţă, simplu şi rapid”, a afirmat Andrei Baciu pe pagina de Facebook a platformei RO Vaccinare.

De asemenea, secretarul de stat Andrei Baciu le-a transmis ”Vă mulțumesc, dragi colegi!”, respectiv celor 40.000 de persoane implicate în mod direct în campania de vaccinare din România.

”Tot ceea ce aţi văzut în cadrul campaniei de vaccinare – stocarea, transportul şi distribuirea vaccinurilor în ţară, centrele de vaccinare, asigurarea personalului medical, caravanele şi maratoanele de vaccinare, platforma online ROVACCINARE, echipamentele şi dotările medicale aferente – totul a fost pus la punct de către echipa CNCAV. A fost şi este o reală onoare, dar şi o mândrie adevărată, să fim parte a acestui efort naţional, în urma căruia unul din doi români s-a vaccinat. Vă mulţumesc, dragi colegi!”, a transmis Andrei Baciu.

”Nu este în regulă”

Unii medici de familie au reacționat la această decizie. Deoarece se tem că li se vor imputa dozele nefolosite. Vaccinul anti-Covid este multidoză și dacă nu sunt suficiente persoane care să solicite vaccinarea este posibil ca dozele rămase să fie distruse.

În acest sens, dr. Raluca Zoițanu, preşedinta Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, a precizat:  În continuare scrie că Direcţia de Sănătate Publică este obligată să recupereze costul dozelor pierdute şi este foarte interpretabil ce înseamnă doze pierdute peste limita din lege, adică peste 25 la sută. Ştim cum se întâmplă, acum ni se spune: este în regulă, vaccinaţi, dar peste un an, doi, vine Curtea de Conturi şi spune: nu este în regulă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...