Adrian Câciu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2024

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2024. Potrivit acestuia, PSD lucrează la programul de guvernare cu care va veni Marcel Ciolacu atunci când va prelua funcția de premier. 

Pentru a putea mări salariile, social-democracții își propun să elimine TVA pentru alimentele de bază dar și să introducă impozite mai mari pentru companii. 

”Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor! Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflației

Salariul minim pe economie (n.red.) cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023. Pe brut aproape 500 de lei, pe net mai mult de 300 de lei”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu pentru Antena 3.

Întrebat dacă 4.000 de lei reprezintă o variantă pentru salariul minim, ministrul a spus că ”o să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”.  

Adrian Câciu susține că majorarea salariilor depinde de modul în care economia performează sau se manifestă în primul semestru și în funcție de spațiul fiscal pe care îl vom avea. 

”Dacă nu avem elemente de hazard, cum au fost în 2022 când a început războiul din Ucraina, evident că vom găsi câteva soluții. Trebuie să vedem cum merge economia în primul semestru”, a spus Câciu.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole