Aduse pentru prima dată în țara noastră: 75 de tablouri semnate Picasso și Dali

Expozițiile Art Safari 2022 pot fi vizitate pentru trei luni, spre deosebire de 10 zile cât durau în alți ani. Publicul larg a putut trece deja pragul galeriei începând de vineri. Picturi semnate de Salvador Dali, Pablo Picasso și Theodor Aman se numără printre operele de artă expuse la Palatul Dacia, din centrul Bucureștiului.

Pe muzica compozitorului spaniol Manuel de Falla pot fi admirate lucrările pictorilor Pablo Picasso și Salvador Dali, doi dintre cei mai importanți artiști din istorie. Tablourile, 75 la număr, sunt aduse pentru prima dată în țara noastră.

„Lucrările de artă grafică puse pentru prima dată împreună în acest context războinico-artistic dintre Picasso și Dali”, spune Ioana Ciocan, general manger Art Safari. Sunt expuse, de asemenea, și o serie de tablouri semnate de Theodor Aman, primul artist român modern.

„Proclamarea Unirii” , lucrare de peste 310.000 euro

Printre acestea se numără și două picturi foarte valoroase, care împreună  trec de jumătate de milion de euro: „<Proclamarea Unirii>, lucrare de peste 310.000 euro, de altfel și cea mai mare dar și cea mai grea lucrare din expoziție și lucrarea <Hora>, în valoare tot de 300.000 euro”, mai adaugă Ioana Ciocan. 

Art Safari se poate vizita de joi până duminică între 12 și 21. De asemenea, există și tururi de noapte de la 22 pănă la ora 1. Nu în ultimul rând, expoziția Art Safari va dura trei luni, până pe 7 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este preotul mare mason, cu o avere uriașă, care conduce...

Prezența preoților, în special a celor cu funcții mari în Biserica Ortodoxă Română, în rândurile masoneriei este arhicunoscută, dar Patriarhia Română a negat că...