AEP anunță regulile pentru ziua votului de la alegerile locale

Președintele Autorității Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a anunțat care sunt regulile care vor trebui respectate în ziua votului de la alegerile locale care vor avea loc în data de 27 septembrie a.c..

Anunțul live făcut de președintele AEP poate fi ascultat AICI.

„Acest ordin respectă fluxul și circuitul normal într-o secție de votare și aduce ca situație concretă doar partea de măsuri sanitare stabilite de către legiuitor prin legea 135. Regulile sunt aceleași: accesul într-o secție de votare va fi făcut pe la operatorul de calculator, identificarea se va efectua în acel sistem informatic de monitorizare a prezenței la vot și prevenirea votului ilegal.

Cetățeanul, alegătorul se va prezenta la președintele secției de votare sau la membrul desemnat pentru operațiunea de identificare, semnarea în lista electorală și înmânarea documentelor de votare: buletine de vot și ștampilă. La părăsirea din secția de votare cetățeanului îi va fi înmânat actul de identitate și va părăsi secția de votare, iar prin Legea 135/ Hotărârea de Guvern 577 și HG privind starea de alertă și acest ordin sunt stabilite regulile sanitare de urmat de la intrarea în centrul de votare pe circuitul până la secția de votare la care  este arondat cetățeanul.

Față de alegerile clasice pe care le știam noi, cetățenii trebuie să respecte niște reguli suplimentare, astfel încât să ne asigurăm că la finalul procesului electoral pentru alegerile locale din 27 septembrie acest virus să nu fie răspândit și toată lumea să fie în siguranță”, este anunțul făcut de președintele AEP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...