Afacerile Dedeman au crescut cu 10,5% în 2020, la 9,1 miliarde de lei

Cifra de afaceri a Dedeman, care domină piaţa de bricolaj, a urcat cu 10,5% în 2020 în comparație cu 2019, la 9,082 mi­liarde de lei (circa 1,877 miliarde euro), potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Profitul companiei a crescut și mai accelerat, cu 28% raportat la 2020 faţă de 2019, la 1,64 miliarde de lei. Marja de profit net a Dedeman a fost de 18% în 2020.

Datorită extinderii reţelei şi numărul angajaţilor a continuat să urce, iar media pe 2020 a fost de aproape 11.400 de salariaţi.

Dedeman, fondat în Bacău de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a urcat anul trecut şi şase poziţii în topul celor mai mari importatori din economie până pe locul 30, arată datele de la INS.

Din dorința de a-și diversifica investițiile, compania a intrat și pe piața imobiliară unde a cumpărat câteva clădiri de birouri în București și Cluj-Napoca, e activă și pe bursă, unde controlează printre altele producătorul de materiale de construcții Cemacon

Alte afaceri ale fraților Pavăl

De asemenea, compania celor doi frați a înființat un fond de investiții dedicat companiilor cu capital privat local în valoare de 50 milioane de euro, condus de Laurenţiu Ciocîrlan, şef al departamentului de investiţitii al Raiffeisen. Totodată, frații Pavăl au cumpărat integral și Moldova Farming SRL, companie agricolă, care lucrează circa 8.000 de hectare de teren, după ce, în 2017, cei doi achiziționaseră un pachet de 20% din companie.

În fine, compania e aproape de preluarea fostei platforme industriale Letea SA Bacău, acolo unde ar urma să fie dezvoltat un hub de business. Vânzarea activelor imobiliare ale Letea SA, (circa 342.449 mp teren, clădiri și construcții speciale), în trecut cea mai mare fabrică de hârtie din Estul Europei, se realizează prin negociere directă, prețul oferit fiind de 3,16 milioane euro.

Mai mult, frații Pavăl au contribuit cu două milioane de lei la platforma ROCA, lansată de Casa de Insolvență Transilvania, și dedicată susținerii afacerilor românești aflate în dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole