Afganistan: Sărăcia extremă îi determină pe oameni să-şi vândă organele

Țara măcinată de patru decenii de război, cu lipsa locurilor de muncă şi provocările economice tot mai mari afectându-i cel mai mult pe cei mai vulnerabili membri ai societăţii, Afganistanul se confruntă cu o sărăcie dusă la extrem.

Mulţi dintre oameni nevoiaşi din Afganistan iau decizii disperate pe măsură ce naţiunea lor se prăbuşeşte în sărăcie, iar unii dintre ei iau chiar măsura drastică de a-şi vinde organele vitale.

În provincia vestică Herat, oamenii care au nevoie urgentă de bani şi-au riscat viaţa vânzându-şi rinichii.

Atunci când talibanii au preluat puterea la mijlocul lunii august, pe fondul unei retrageri haotice a trupelor americane şi NATO, economia deja era în decădere.

Potrivit unui doctor, multe dintre persoanele care îşi vând rinichii sunt cele mai vulnerabile, care se luptă pentru a-şi hrăni familiile.

Majoritatea donatorilor care se prezintă pentru a-şi vinde rinichii provin din familii sărace, afectate de criza economică devastatoare din Afganistan, şi nu sunt conştienţi de pericolele pe care le-ar putea aduce pierderea unui rinichi.

Medicul Ahmad Shekaib, specialist în medicină internă, a declarat că, deşi oamenii pot obţine câştiguri economice pe termen scurt din vânzarea organelor lor, aceştia îşi riscă viaţa.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole