Află la ce secție votezi la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, alegătorii își pot exprima opțiunea de vot doar la secția de votare la care sunt arondați. Pentru a afla la ce secție de votare îți poți exercita dreptul la vot, poți consulta pagina oficială a Registrului Electoral.

Fiecare alegător va putea vota la secția la care este arondat potrivit domiciliului pe care îl are în actul de identitate. Pentru a afla unde trebuie să votezi, poți intra pe site-ul Registrului Electoral www.registrulelectoral.ro.

Identificarea se face pe bază de CNP, nume și un cod de securitate generat automat de site.

În cazul persoanelor care au viză de flotant, acestea trebuie să voteze la secția unde este arondată adresa la care locuiesc. Pentru a identifica secția de care aparțin, aceste persoane pot intra pe www.votromania.ro.

În cazul românilor care au domiciliul în străinătate, aceștia pot vota la orice secție de votare deschisă în țara în care locuiesc.

În total au fost deschise 748 de secţii de votare în străinătate, cele mai multe în Spania – 140, Italia – 137, Germania – 61 sau Marea Britanie – 50. Pentru a consulta lista secțiilor de votare din diaspora, poți intra pe Votcorect.ro.

Duminică, 6 decembrie, sunt așteptați la urnă un număr de 18.191.396, informează Autoritatea Electorală Permanentă. Dintre aceștia, 740.367 de persoane sunt cetățeni români cu domiciliul în străinătate.

Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...