AFP: Boala care avansează în Europa de Est, la umbra pandemiei

Agenția France-Presse avertizează că „la umbra pandemiei, SIDA avansează în Europa de Est”. Chiar și înainte de criza sanitară fostul bloc comunist era grav afectat: în 2019, 76% din cazurile de SIDA din Europa au fost diagnosticate în jumătatea estică.

Iar Covid-19 nu a făcut decât să agraveze situaţia. Spitale închise pentru bolnavii non-Covid-19, izolare, restricţii de deplasare: accesul la serviciile de depistare și diagnostic a fost restrâns. În România, cu „circa 17.000 de pacienţi seropozitivi, numărul testelor a scăzut cu o treime în 2020.

Perturbând lanţul logistic, pandemia a complicat şi accesul la medicamente, o provocare în plus pentru seropozitivi în această ţară cu cel mai mic buget al sănătăţii din UE”, notează AFP. 

1 COMENTARIU

  1. De ce testele anticorpilor nu vă pot spune dacă ar trebui să obțineți o lovitură de rapel.
    Nu pot măsura cu adevărat cât de puternică este imunitatea COVID.
    „Toată lumea este foarte îngrijorată. Acest virus nu dispare așa cum am crezut că va fi. Este doar implacabil. Așadar, acesta este un mod de a încerca să îndepărtezi o parte din această grijă. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban, fostul premier al României

Ludovic, te iubesc! Poze cu Orban și amanta tinerică EXCLUSIV

Telenovela dintre Ludovic Orban, fostul premier al României, și Cristina Todoran, tinerica politiciană PNL-istă continuă. Am primit la redacție un set de fotografii inedite...