AFP: Boala care avansează în Europa de Est, la umbra pandemiei

Agenția France-Presse avertizează că „la umbra pandemiei, SIDA avansează în Europa de Est”. Chiar și înainte de criza sanitară fostul bloc comunist era grav afectat: în 2019, 76% din cazurile de SIDA din Europa au fost diagnosticate în jumătatea estică.

Iar Covid-19 nu a făcut decât să agraveze situaţia. Spitale închise pentru bolnavii non-Covid-19, izolare, restricţii de deplasare: accesul la serviciile de depistare și diagnostic a fost restrâns. În România, cu „circa 17.000 de pacienţi seropozitivi, numărul testelor a scăzut cu o treime în 2020.

Perturbând lanţul logistic, pandemia a complicat şi accesul la medicamente, o provocare în plus pentru seropozitivi în această ţară cu cel mai mic buget al sănătăţii din UE”, notează AFP. 

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat, sâmbătă seara, că Iranul a lansat un atac cu drone împotriva țării sale. Potrivit declarațiilor israeliene, Iranul...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....