Africa de Sud: „Al cincilea val pandemic a sosit. Aveți grijă de voi”!

Africa de Sud, țara cea mai afectată de Covid-19 de pe continentul african, care a cunoscut o perioadă de relaxare, iată că anunță intrarea într-un nou val pandemic, a avertizat Centrul pentru inovare și răspuns la epidemii (CERI).

”Al cincilea val a sosit. Aveți grijă de voi”, a avertizat pe Twitter Centrul pentru cercetare genomică, coordonat de virusologul Tulio de Oliveira, devenit celebru odată cu descoperirea și semnalarea în premieră a variantelor Beta și Omicron, transmite BFMTV.com.

În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor noi este în creștere comparativ cu zilele anterioare: 5.062 de cazuri, 15 decese și 83 de spitalizări, potrivit datelor Institutului național pentru boli transmisibile (NICD).

Ridhwaan Suliman, cercetător în cadrul Consiliului pentru cercetare științifică și industrială (CSIR), spune că ultimele date confirmă  creșterea continuă a ratei de pozitivare. Cifrele din ultimele zile sunt cele mai ridicate înregistrate de aproape trei luni și într-o evidentă creștere comparativ cu ultimele două săptămâni. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, deja și-a exprimat ”îngrijorarea”.

Ultimul val pandemic s-a caracterizat printr-un număr mai mare de infectări, dar cu mai puține cazuri grave.

Africa de Sud, țară unde mai puțin de 45% din adulți – din  cei 60 de milioane de locuitori –  sunt vaccinați complet, a raportat peste 3,7 milioane cazuri de Covid-19 și aproximativ 100.350 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...