AFV Beltrame Group investeşte 300 de milioane de euro în România într-o fabrică eco-inteligentă de oţel-beton

AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, investeşte 300 de milioane de euro pentru a construi în România o fabrică eco-inteligentă de oţel-beton şi sârmă laminată, după un lung studiu de fezabilitate.

Acesta va fi primul proiect greenfield din Europa în ultimele decenii în producţia de oţel şi va stabili un nou standard pentru industria siderurgică privind reducerea emisiilor poluante. Unitatea de producţie va include o oţelărie şi un laminor, dar şi un parc fotovoltaic, cu o capacitate de 100 MW. În prezent, compania are în vedere mai multe locaţii pentru construcţia acestuia.

Fabrica eco-inteligentă va avea cel mai scăzut nivel al emisiilor generate de o unitate de producţie a oţelului la nivel mondial, atât în ceea ce priveşte gazele cu efect de seră, cât şi pulberile în suspensie (praf). De asemenea, consumul de apă va fi unul minim, prin tratare şi recirculare, asigurând cel mai înalt nivel de economie circulară. Noua tehnologie inovatoare, gândită şi dezvoltată în ultimii doi ani, are potenţialul de a situa România în fruntea inovaţiei în sectorul siderurgic.

Capacitate de 600.000 tone/an

Combinatul va avea o capacitate de producţie de aproximativ 600.000 tone/an de oţel – beton şi sârmă laminată. Investiţia grupului Beltrame va contribui la crearea a aproximativ 250 de noi locuri de muncă directe la nivel local, precum şi la aproape 1.000 de locuri de muncă indirecte, dintre care cel puţin 800 în faza de construcţie şi circa 150 în faza de producţie.

Grupul Beltrame deţine în România combinatul siderurgic Donalam, specializat în producţia de bare de oţel laminate la cald şi oţeluri speciale, cu utilizări în diverse industrii, de la petrol şi gaze, auto, echipamente mecanice mari şi hidraulice, la maşini şi echipamente agricole. Compania are peste 270 de angajaţi şi exportă anual circa 180.000 tone de produse pe piaţa europeană. Pentru acest an, Donalam estimează o cifră de afaceri de peste 130 milioane euro, cu o creştere mai mult decât dublă faţă de cea înregistrată anul trecut.

Înfiinţat în 1896, AFV Beltrame Group este în prezent unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine 6 fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajaţi, peste 2 milioane de tone vândute anual şi activităţi comerciale în peste 40 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...