Brazilia respinge vaccinul rusesc Sputnik V

Agenția braziliană pentru reglementarea medicamentelor (Anvisa) a respins, luni, utilizarea vaccinului rusesc Sputnik V, motivând prin faptul că nu există date suficiente cu privire la acest ser, relatează Euronews.

Din cauza lipsei de date, conducerea Anvisa a hotărât în unanimitate să nu recomande importarea vaccinului rusesc Sputnik V”, a transmis agenția braziliană într-un comunicat.

Agenția braziliană precizează că nu există date suficiente în ce privește controlul calității, siguranța și eficacitatea vaccinului Sputnik și că o misiune de inspecție trimisă în Rusia nu a reușit să „identifice condițiile în care vaccinul este produs și verificat”. De asemenea, echipei braziliene i s-ar fi refuzat accesul în spațiul de producție de la Gamaleia, institutul rusesc care a dezvoltat vaccinul Sputnik.

Nu vom permite ca milioane de brazilieni să fie expuși la un ser care nu a fost verificat temeinic pentru a i se determina calitatea, eficiența sau nivelul de siguranță, iar având în vedere situația prin care trecem, fără să știm dacă care este echilibrul dintre riscuri și beneficii”, a spus președintele agenției, Antonio Barra Torres.

Anterior, mai multe țări europene, printre care Ungaria, Slovacia și Cehia au comandat vaccinul rusesc, însă doar Ungaria l-a și administrat populației sale. La puțin timp după livrarea dozelor în Slovacia, autoritățile sanitare de acolo s-au plâns că serul primit este neconform, Rusia a răspuns acuzând autoritățile slovace de „sabotaj”.

Agenția Europeană a Medicamentului se află în acest moment în procedură de verificare a serului rusesc pentru a stabili dacă acesta este sigur și poate fi aprobat pentru folosire în Uniunea Europeană.

În Brazilia au murit până acum aproximativ 392.000 de oameni din cauza Covid-19, de la începutul pandemiei, acesta fiind al doilea cel mai mare număr de decese din lume, după cel înregistrat de Statele Unite ale Americii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...