Agenția Europeană a Medicamentului: Moderna, doza a treia în cazul persoanelor cu vârste de peste 18 ani

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat luni administrarea dozelor de rapel ale vaccinului ani-Covid al laboratorului Moderna (Spikevax) în cazul persoanelor cu vârste de 18 ani și peste, transmite AFP și Nouvel Obs.  

Datele au arătat că a treia doză de Spikevax administrat după 6 – 8 luni de la a doua doză antrenează o creștere a nivelului anticorpilor la adulții care prezintă o scădere a nivelului acestora, anunțat EMA.

Autoritățile sanitare din cele 27 de țări ale UE pot să emită recomandări oficiale privitor la folosirea dozei de rapel, ținând cont de situația epidemiologică locală, a adăugat organismul de supraveghere de la Amsterdam.

EMA precizează că datele actuale arată că efectele secundare sunt similare celor de la a doua doză de Spikevax.

Riscul de tulburări cardiace inflamatoare și alte efecte secundare foarte rare după un rapel fac obiectul unei supravegheri foarte atente, subliniază EMA. Doza de rapel constă într-o jumătate din dozele folosite după primele injectări, precizează EMA.

Răspuns imunitar foarte bun, la copiii între 6 și 11 ani

Vaccinul contra Covid-19 de la Moderna dă rezultate pozitive și în cazul copiilor cu vârste între 6 și 11 ani, a anunțat laboratorul, care, în scurt timp, va solicita autorizarea oficială.

Testele clinice efectuate pe 4.700 de participanți ”demonstrează un răspuns imunitar puternic la această grupă de copii o lună după a două doză, cu un nivel de anticorpi robust detectat, a declarat laboratorul Moderna într-un comunicat.

Vaccinul prezintă ”un profil de securitate favorabil” și este ”în general bine tolerat”, a adăugat laboratorul producător.

Efectele secundate cele mai frecvente sunt oboseală, dureri de cap, febră și o durere la locul de injectare. Doza pentru copii a fost adaptată: 50 de micrograme, față de 100 micrograme pentru celelalte categorii de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole