Aici s-au dat s-au dat cele mai multe amenzi din istoria Poliţiei Locale: În care sector al Bucureștiului legea e prea puţin respectată

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, afirmă că, în Sectorul 2, legea “e prea puţin respectată”, dovadă fiind amenzile record aplicate de Poliţia Locală în luna noiembrie – 1.145.350 lei, şi anunţă că se lucrează la modificarea unei Hotărâri de Consiliu Local pentru mărirea cuantumului amenzilor.

“Într-o lume ideală nu am da deloc amenzi fiindcă nu am avea pentru ce, dar din păcate în Sectorul 2 legea e prea puţin respectată. Ceea ce e inacceptabil. În luna noiembrie s-au dat cele mai multe amenzi din istoria Poliţiei Locale Sector 2 – 1.145.350 lei. De altfel, se poate observa o evoluţie a sancţiunilor de la o lună la alta şi comparând cu anii anteriori valoarea totală s-a triplat. Un alt aspect interesant e că în ultimele trei luni agenţii au început să dea mai puţine amenzi la valoare minimă şi mai mult spre maxim.

De altfel, e din ce în ce mai evident că pentru anumite fapte valoarea sancţiunii este prea mică şi nu descurajează suficient. De aceea avem acum în lucru modificarea HCL 301 pentru a mări acele amenzi stabilite de Consiliul Local “, a scris Mihaiu, sâmbătă, pe Facebook.

Inventarierea zonelor cu probleme

În august anul acesta, primarul Sectorului 2 semnala și alte probleme: „Avem 273 de „puncte fierbinţi” în Sectorul 2. Zone în care suntem nevoiţi să strângem gunoiul de 4-5 ori pe zi. Locuri în care mojicia şi nesimţirea transformă oraşul în groapă de gunoi”. El explica inventarierea zonelor cu probleme: „Am cartografiat toate locaţiile cu probleme. Am format echipe mixte care să patruleze sistematic aceste zone. Luăm la pas cartierele, vorbim cu oamenii, verificăm că fiecare comerciant îşi gestionează corect deşeurile şi că păstrează curăţenia din jurul magazinului, aşa cum prevede legea. Şi cel mai important – prindem mojicia în fapt”, arăta Mihaiu.

https://www.facebook.com/RaduMihaiuUSR/posts/374581567801798

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole