Ajutor de 1.900 de euro pentru „Prima conectare” a locuințelor la apă și canalizare

Românii cu venituri reduse vor primi un ajutor de 1.900 de euro pentru „Prima conectare” a locuințelor la apă și canalizare, sprijin de care ar urma să beneficieze peste 80.000 de locuinţe.

Programul se adresează celor care nu au racordate casele la rețelele publice de apă și canalizare, a anunţat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Apelul „Prima conectare”, a cărui alocare totală ajunge la 168 de milioane de euro, este deschis la Administratia Fondului pentru Mediu.

Pentru a primi sprijinul, o condiție importantă pentru fiecare locuință este ca venitul pe membru de familie să fie mai mic de 1900 de lei lunar. Guvernul alocă 1.900 de euro pentru lucrări de branşare şi racordare la sistemul public de apă şi canalizare, potrivit Antena3.ro.

Mai trebuie precizat și faptul că beneficiarii finali nu trebuie să depună documente, deoarece companiile de utilităţi publice fac proiectele. Tot acestea, în parteneriat cu primăriile, trebuie să identifice gospodăriile care îndeplinesc condițiile și să execute apoi lucrările.

Separat de investițiile din PNRR, prin proiectele din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 aproximativ 1,8 milioane de români sprijiniți au fost conectați la rețeaua de apă-canalizare. De asemenea, pentru 2021-2027 există fonduri pentru 6.977 kilometri de conducte noi sau optimizate prin Programul Dezvoltare Durabilă.

Concret, peste 970.000 noi persoane vor fi conectate la rețeaua de apă și 520.000 la rețeaua de canalizare”, a transmis ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...