Ajutor de stat de 290 de milioane de euro pentru două sectoare economice

Două dintre cele mai importante și cele mai afectate sectoare economice – industria alimentară și construcțiile, pot beneficia de un sprijin financiar consistent. Este vorba de 290 de milioane de euro – granturi pentru investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor din cele două domenii sau din cele conexe.

În funcție de apelant și de proiectele depuse, ajutorul de stat poate fi între 50.000 euro și 500.000 euro, în limita de maximum cinci ori cifra de afaceri netă realizată în exercițiul financiar 2021, susține Andreea Naggar, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În industria alimentară, domeniile vizate sunt panificație, patiserie și alte activități asimilate acestora, inclusiv procesare, prelucrare, distribuție și ambalare iar la și construcții: materiale de construcții, echipamente, mijloace de transport specifice, utilaje, tehnologii în construcții.

Ajutorul de stat regional se acordă pentru proiectele care vizează realizarea unei investiții inițiale sau realizarea unei investiții inițiale pentru o nouă activitate economică.

Bugetul total alocat este a 290 milioane de euro, fiecare domeni urmând a beneficia de 145 de milioane.

Numărul maxim estimat al beneficiarilor noii scheme de ajutor de stat este de 651 de companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...