Ajutor pentru HORECA: 20% din pierderea de cifră de afaceri din 2020 comparativ cu 2019

Companiile din HORECA vor primi un ajutor de stat de 20% din pierderea de cifră de afaceri din 2020 în comparație cu cifra de afaceri din 2019, a declara miercuri Virgil Popescu, ministrul Economiei, la o conferință de presă.

Conferința a fost ținută după ce reprezentanții industriei s-au întâlnit, la sediul Guvernului, cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Economiei.

Virgil Popescu spune că ajutorul va fi acordat pentru codurile CAEN autorizate. O primă lectură a ordonanței de urgență care va detalia schema de ajutor ar putea avea loc în ședința Executivului din această săptămână.

Bugetul estimat este de 500 milioane euro, iar plafonul maxim pentru o companie nu va depăși 800.000 de euro. „Cifra de afaceri din 2020 va trebui să fie certificată prin bilanț”, a precizat ministrul. Popescu a adăugat că a discutat și cu băncile, astfel încât companiile să poată avea acces mai rapid la fonduri.

Schema de ajutor va trebui să fie aprobată de Comisia Europeană.

Ministrul nu a prezentat amănunte, cum ar fi dacă va fi luat în calcul tot anul 2020 sau doar perioada de la startul pandemiei din martie. Cel mai probabil, detaliile urmează să fie stabilite.

1 COMENTARIU

  1. Nu i corect pt ceilalti … e simplu si eficient ca o pensie speciala ! Sa le plateasca salarii si alte cheltuieli si sa le dea bonus 10 % din profitul pe 2019 ! Iar banii ramasi sa fie repartizat la sutele de mii de pensionari care au muncit o viata din greu si si nu au nici 1000 lei pensie calculata in mod invers cu celelalte adica extrem de stufos ca sa dea iluzia falsa de principial si coeectitudine …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...